Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V uplynulém týdnu přibylo na jihu Čech nemocných

Střídavé teploty a počasí, které odpovídá spíše podzimu. Není divu, že počet nemocných v těchto dnech stále roste. A není tomu jinak ani na jihu Čech, ačkoliv se pořád ještě nedá mluvit o nějak závratných číslech či dokonce epidemii.

Ve třetím týdnu trápily akutně respirační infekce 1226 Jihočechů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, což je o 2,7 procenta více než v týdnu předešlém. Jen pro srovnání - na začátku roku byla relativní nemocnost 962. Každým týdnem tudíž nemocní přibývají.

Největší nemocnost je ve věkové kategorii 0 až 5 let - 3621 nemocných. Největší nárůst pak v uplynulém týdnu zaznamenala věková skupina 60 a více - 4,7 procent (530).

A jaké je srovnání s minulým rokem? Nemocných je více. Vloni jich bylo ve třetím týdnu 933. Celkově se na začátku roku pohybovaly počty v nižších hodnotách, než je tomu letos.

Podstatně horší situace ale byla v roce 2013. Ve třetím týdnu evidovali jihočeští hygienici 1745 případů, takže byl překročen epidemický práh.

Štítky nemocnost, Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V uplynulém týdnu přibylo na jihu Čech nemocných  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.