Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zraněná žena při nehodě u Dolního Dvořiště zemřela na následky zranění

Seniorka, která utrpěla v úterý při dopravní nehodě u Dolního Dvořiště na Českokrumlovsku vážná zranění, později na jejich následky v nemocnici zemřela. Agenturu o tom ve čtvrtek informovala mluvčí policie Michaela Pavlíčková.

Nehoda se stala na křižovatce silnic první a třetí třídy vedoucí od obce Dolní Dvořiště.

Řidička Lancie přes špatný rozhled vjela do křižovatky z vedlejší silnice a nedala přednost v jízdě řidičce jedoucí ve vozidle Nissan X-trail po hlavní komunikaci ve směru od Kaplice. V pravém jízdním pruhu se srazily.

“Při nehodě se těžce zranila 71letá spolujezdkyně jedoucí ve vozidle Lancia, která přes snahu lékařů ve středu v nemocnici zemřela. Řidičky obou vozidel (30 a 32) byly zraněny lehce, stejně jako dítě jedoucí v Nissanu," uvedla Pavlíčková.

Na obou vozidlech vznikla škoda okolo 130 tisíc korun.

Na jihu Čech je to během jediného týdne už druhá smrtelná nehoda. V úterý se stala rovněž tragická nehoda v Českých Budějovicích. Na světelné křižovatce ulic Nádražní a Rudolfovská se srazil citroen řízený ženou s projíždějícím fordem. Citroen náraz odmrštil na jednapadesátiletou chodkyni, která vedla kolo. Těžce zraněnou ji odvezla sanitka do nemocnice, tam však svému zranění podlehla.

Od začátku letošního roku zahynulo na jihočeských silnicích při více jak sedmi stech nehodách už 15 lidí. Policisté proto chtějí zvýšit na silnicích v regionu kontroly a nabádají zároveň motoristy k opatrnosti.

René Kekely

Štítky úraz, Dolní Dvořiště, havárie, silnice, Michaela Ferančíková, okres Český Krumlov, Lancia, Citroën, Nissan, Nissan X-Trail

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zraněná žena při nehodě u Dolního Dvořiště zemřela na následky zranění  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.