Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 
Budějcká Drbna

Miluji gastronomii a jsem velkým gurmánem

středa, 12. listopadu 2014, 19:40

Ahojky zase po týdnu! Dneska vám píšu již pošesté a představuji tak svůj blog. Tentokrát to bude o posledním Tips, a tím je Gastro.

Jsem velmi šťastná, že jsem dostala tuto možnost a můžu se s vámi dělit prostřednictvím Budějcké Drbny o své názory, inspirovat vás, podělit se o nějaké užitečné rady, tvořit a dělit se s vámi o mé myšlenky touto cestou.

První týdny mého psaní byly hlavně o představení BKBlogu a o čem na něm píšu. Vzhledem k tomu, že tam patří i sekce Gastro, tak vám o něm napíšu i dnes pár slov. Dozvíte se, jaké mám své oblíbené restaurace, tipy na kulinářské zážitky jak v Čechách, tak i po světě.

Už nechci ani začínat slovy MILUJI GASTRONOMII, ale je to tak. :-) Je další mojí velkou vášní. Jsem velkým milovníkem jídla a všeobecně gastronomie jako takové. Jak už jsem vám psala o cestovaní nebo módě, tak tohle pro mě má podobný význam. Vše patří podle mého názoru dohromady a je to kultura každého národa.

Každý stát či město je vždy odlišné jak v módě a životním stylu, tak i v jídle. A to mě baví! Zkoušet kuchyně z různých koutů světa je pro mě velký požitek a nezapomenutelná zkušenost. Mám velké štěstí, že mám možnosti k tomu, abych mohla poznávat naši planetu. Jak už díky svým přátelům po celém světě a dobrodružné povaze, tak hlavně i mému chápajícímu manželovi, který moji vášeň pro cestování velmi podporuje. :-)

Takže už podle mého psaní můžete usoudit, že jsem velkým gurmánem.

Napíšu vám pár mých oblíbených restaurací po České republice a třeba vás budu inspirovat k vyzkoušení nových gastronomických zážitků podle mé chuti.

Brno: Sushi KOISHI, Il Mercato , Borgo Agnese, La Bouchée, Jakoby

Praha: Cafe Lamborghini (nejlepší těstoviny), Sasazu, Sushi Yami nebo Hanabi, La Finestra, Cafe-Cafe (nejlepší zákusky a saláty), La Bodeguita del Medio (velmi mám ráda její kubánskou atmosféru a její carpacio), Buddha Bar, Kolkovna (když na prasárničku, tak tam :-)) nebo Lokál.

České Budějovice: Pasta Grande (miluji jejich Aglio olio), Zeleninový bar, Hotel Zvon, Brio, Citro, Paluba a nejvyhlášenější pivnice Masné krámy.

Tohle jsou pro začátek moje nejoblíbenější restaurace. Budu stále objevovat nové a s tím budou přibývat i nové tipy. Kam zajít do restaurací po světě, co musíte kde vyzkoušet a jaká je jejich typická kuchyně, se budete vždy dozvídat na blogu právě v sekci Gastro, jako třeba tady ze Španělska.

P.S.: Přeji všem krásný zbytek týdne a příště už začínáme s módními tipy. :-) A to konkrétně o tom, jaké jsou nadčasové kousky, které vám nemůžou chybět v šatníku.

Dále mě můžete sledovat na mých stránkách www.bkblog.cz, Facebooku, nebo Instagramu.

KISS Vaše Baruš kiss

O čem píše Drbna.cz

Jak bydlí Češi v regionech? Nejspokojenější jsou v obcích do tisíc obyvatelJak bydlí Češi v regionech? Nejspokojenější jsou v obcích do tisíc obyvatel

Jak bydlí Češi v regionech? Nejspokojenější jsou v obcích do tisíc obyvatel

pátek, 24. května 2019, 14:43Rozdíly mezi kraji panují především s ohledem na typ bydlení. Zatímco ve Středočeském nebo Zlínském...

DRBNA NA CESTÁCH: 3500 tun křišťálu, zlatem protkaný závěs a 1100 místností. Takhle si žil rumunský diktátorDRBNA NA CESTÁCH: 3500 tun křišťálu, zlatem protkaný závěs a 1100 místností. Takhle si žil rumunský diktátor

DRBNA NA CESTÁCH: 3500 tun křišťálu, zlatem protkaný závěs a 1100 místností. Takhle si žil rumunský diktátor

pátek, 24. května 2019, 13:18Tří miliony tun mramoru, 3500 tun křišťálu na 480 lustrech a 1400 stropních světlech a mnoha...

Den s terénními pracovnicemi: Je výhodnější vyměnit jehlu, než léčit žloutenkuDen s terénními pracovnicemi: Je výhodnější vyměnit jehlu, než léčit žloutenku

Den s terénními pracovnicemi: Je výhodnější vyměnit jehlu, než léčit žloutenku

pátek, 24. května 2019, 11:23Den jsem strávil s terénními pracovnicemi Helenou a Ilonou ze Společnosti Podané ruce. Nejen u...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o