Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Budějcká Drbna

Miluji gastronomii a jsem velkým gurmánem

středa, 12. listopadu 2014, 19:40

Ahojky zase po týdnu! Dneska vám píšu již pošesté a představuji tak svůj blog. Tentokrát to bude o posledním Tips, a tím je Gastro.

Jsem velmi šťastná, že jsem dostala tuto možnost a můžu se s vámi dělit prostřednictvím Budějcké Drbny o své názory, inspirovat vás, podělit se o nějaké užitečné rady, tvořit a dělit se s vámi o mé myšlenky touto cestou.

První týdny mého psaní byly hlavně o představení BKBlogu a o čem na něm píšu. Vzhledem k tomu, že tam patří i sekce Gastro, tak vám o něm napíšu i dnes pár slov. Dozvíte se, jaké mám své oblíbené restaurace, tipy na kulinářské zážitky jak v Čechách, tak i po světě.

Už nechci ani začínat slovy MILUJI GASTRONOMII, ale je to tak. :-) Je další mojí velkou vášní. Jsem velkým milovníkem jídla a všeobecně gastronomie jako takové. Jak už jsem vám psala o cestovaní nebo módě, tak tohle pro mě má podobný význam. Vše patří podle mého názoru dohromady a je to kultura každého národa.

Každý stát či město je vždy odlišné jak v módě a životním stylu, tak i v jídle. A to mě baví! Zkoušet kuchyně z různých koutů světa je pro mě velký požitek a nezapomenutelná zkušenost. Mám velké štěstí, že mám možnosti k tomu, abych mohla poznávat naši planetu. Jak už díky svým přátelům po celém světě a dobrodružné povaze, tak hlavně i mému chápajícímu manželovi, který moji vášeň pro cestování velmi podporuje. :-)

Takže už podle mého psaní můžete usoudit, že jsem velkým gurmánem.

Napíšu vám pár mých oblíbených restaurací po České republice a třeba vás budu inspirovat k vyzkoušení nových gastronomických zážitků podle mé chuti.

Brno: Sushi KOISHI, Il Mercato , Borgo Agnese, La Bouchée, Jakoby

Praha: Cafe Lamborghini (nejlepší těstoviny), Sasazu, Sushi Yami nebo Hanabi, La Finestra, Cafe-Cafe (nejlepší zákusky a saláty), La Bodeguita del Medio (velmi mám ráda její kubánskou atmosféru a její carpacio), Buddha Bar, Kolkovna (když na prasárničku, tak tam :-)) nebo Lokál.

České Budějovice: Pasta Grande (miluji jejich Aglio olio), Zeleninový bar, Hotel Zvon, Brio, Citro, Paluba a nejvyhlášenější pivnice Masné krámy.

Tohle jsou pro začátek moje nejoblíbenější restaurace. Budu stále objevovat nové a s tím budou přibývat i nové tipy. Kam zajít do restaurací po světě, co musíte kde vyzkoušet a jaká je jejich typická kuchyně, se budete vždy dozvídat na blogu právě v sekci Gastro, jako třeba tady ze Španělska.

P.S.: Přeji všem krásný zbytek týdne a příště už začínáme s módními tipy. :-) A to konkrétně o tom, jaké jsou nadčasové kousky, které vám nemůžou chybět v šatníku.

Dále mě můžete sledovat na mých stránkách www.bkblog.cz, Facebooku, nebo Instagramu.

KISS Vaše Baruš kiss

O čem píše Drbna.cz

Fiala navrhl schůzku opozice kvůli posledním Zemanovým výrokůmFiala navrhl schůzku opozice kvůli posledním Zemanovým výrokům

Fiala navrhl schůzku opozice kvůli posledním Zemanovým výrokům

Dnes, 16:26Předseda ODS Petr Fiala navrhl šéfům ostatních opozičních stran s výjimkou SPD schůzku před úterním...

Teplota na Šumavě klesla k minus osmi stupňům, v platnosti je další výstrahaTeplota na Šumavě klesla k minus osmi stupňům, v platnosti je další výstraha

Teplota na Šumavě klesla k minus osmi stupňům, v platnosti je další výstraha

Dnes, 13:12Česká republika má za sebou další mrazivé ráno. Na Šumavě se rtuť teploměru zastavila na minus osmi...

Babiš považuje za zbytečnou diskusi, zda by podepsal aboliciBabiš považuje za zbytečnou diskusi, zda by podepsal abolici

Babiš považuje za zbytečnou diskusi, zda by podepsal abolici

Dnes, 11:22Premiér Andrej Babiš (ANO) považuje za zbytečnou diskusi, zda by pode požadavků ústavy podepsal...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o