Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Budějcká Drbna

Kuchaři představili jihočeské speciality v Číně

čtvrtek, 22. září 2011, 08:40

Jihočeští kuchaři a gastronomičtí specialisté šířili věhlas o jihočeské kuchyni v Číně. Na své misi u Asiatů prezentovali jihočeské speciality a lákali na turistické zajímavosti jihočeského regionu, řekl ve středu gastronomický specialista Petr Šíma.

Do Číny se vydalo pět jihočeských kuchařů do nejrůznějších hotelů, aby představili potenciálním hostům jihočeskou gastronomii. Akci iniciovalo Folklorní sdružení České republiky a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Tým ve složení Petr Šíma, gastronomický specialista, Petr Scheinflug, kuchař restaurace Metropol v Českých Budějovicích, Tomáš Böhm z restaurace Blue Lipno, Jan Uhlíř z Kovoslužby OTS a Ondřej Šanda za společnost Gastrofest, se zúčastnil například slavnostního banketu pro 130 hostů z řad politiků a významných podnikatelů.

„Hosté ochutnali tříchodové menu složené z tradičních jihočeských pokrmů, konkrétně kulajdu se zastřeným vejcem, pečené filátko z kapra, bramborovo-celerové pyré a kerblíkovou omáčku s limetkou a jako desert bezinkový krém s malinovým žahourem a plachtou z křehkého těsta,“ upřesnil Šíma.

Kuchaři v Číně absolvovali i vystoupení v celostátní televizi v zábavném pořadu, kde předvedli přípravu pečeného jablka s mátovým krémem a mandlovým sirupem. Na Dnech české kuchyně ve městě Chang Chi nabízeli hostům ochutnávku degustačních porcí bramboráku, žemlového knedlíku, lívanců, vepřové pečeně se zelím, kuřecích závitků, bublaniny a dalších dobrot.

Prezentaci jihočeské gastronomie v asijských zemích oceňuje Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR). Číňané totiž tvoří rok od roku stále větší procento návštěvníků regionu. „Čína má pro nás stále velký potenciál, proto velmi vítám zaměření na tento turistický trh. Počet hostů z Číny v jižních Čechách se za poslední rok zdesetinásobil a stále přibývají noví. A gastronomie je velmi dobrým lákadlem, protože jižní Čechy mají v tomto ohledu hodně co nabídnout,“ řekla ředitelka JCCR Pavla Konopová.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

O čem píše Drbna.cz

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární DepardieuZafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

Dnes, 17:15Slovenský scenárista Karol Hlávka a chorvatský režisér Lordan Zafranović připravují celovečerní...

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg MěšťákDenně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

Dnes, 09:50I třináct operací denně stihne plastický chirurg Jan Měšťák, který v pondělí oslaví 75. narozeniny....

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či bramboryCibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

Dnes, 09:45Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o