Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

Budějcká Drbna

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hotel & restaurace Bohemia – gastronomický zážitek na tradičním místě v historickém centru Českých Budějovic

neděle, 10. února 2019, 18:35

Přímo v centru Českých Budějovic, nedaleko od Černé věže, v Plachého ulici č. p. 33 najdete hotel a restauraci Bohemia. Dům je součástí původního historického centra a má své neopakovatelné kouzlo. Velmi oblíbená je naše zahrádka, která by se dala přirovnat k nádvoří hradu. Klidné posezení v centru a přesto tak „daleko” od ruchu a stresu města, kde si v horkém budějckém létě užijete příjemný chládek.

Restaurace Bohemia navazuje na dlouholetou tradici. Bývalo vždy dobrým zvykem chodit za kvalitní gastronomií právě sem. Zrekonstruovaný interiér a moderní kuchyně vám nabídnou gastronomické zážitky, na které se nezapomíná. Vždy také platilo rčení, že hospodu dělá kuchař a toho se držíme i my.

Kdo by mohl o kuchyni v restauraci Bohemia říct víc než šéfkuchař Radek Otípka, který kvůli své lásce k jídlu zcestoval půl světa. Roky vaření v Norsku, na Kanárských ostrovech a cesty do Thajska a po celé Evropě naznačují, že se restaurace nespecializuje na určitý typ gastronomie.

Radku, tak nám řekni, co nás v Bohemce čeká?
Restaurace vám nabízí od úterý do pátku polední a večerní menu. Polední nabídka obsahuje vždy aspoň jednu polévku a minimálně dva hlavní chody. Obědy vám servírujeme od 11:00 do 15:00, ale doporučujeme chodit dříve, abyste měli jistotu, že se na vás dostane. Večerní nabídku, kterou podáváme od 18:00 do 22:00, měníme zpravidla 12x do roka. Každý měsíc tak máte možnost ochutnat jiné, nové a z čerstvých surovin připravované menu. Rád připravuji ryby, zvěřinu nebo steaky. Do křupava opečené kachní prsíčko je také jedno z našich oblíbených jídel.

Dvě jídla na polední menu? Není to málo?
Je a není. Když chcete připravit jídlo pořádně, tak přípravě musíte věnovat čas. V létě se vám občas může stát, že přijdete na zahrádku a na straně bude klokotající hrnec. Demi-glace připravuji minimálně tři dny, těstoviny si vyrábím zásadně sám. To všechno chce čas. A když nedokážu připravit jídlo na 100%, raději podávám jen dvě, která ale zvládnu připravit tak, že i z poledního menu dokážu udělat gastronomický zážitek. Večerní menu má zpravidla 5 až 6 položek.

A v čem je tedy hlavní tajemství tvé kuchyně?
Vařím jídla, která vařit umím a která mi chutnají. Důležité jsou především čerstvé kvalitní ingredience a dostatek trpělivosti při přípravě. Nejsme žádná velkovývařovna a tak můžu každému chodu i hostům věnovat maximální pozornost. Suroviny, které jsou dostupné v blízkém okolí, používám raději než sebelepší import. Nedočkáte se u nás žádných podivných kuchařských experimentů. Solím zcela normálně, bez efektních poloh. O to více času věnuji poctivé přípravě. Občas u nás dostanete i českou klasiku.

A na co bys nás chtěl pozvat?
Minimálně jednou za rok pořádáme Norský týden, společně s Terje Smedhaugem, skvělým kuchařem z Bergen. Degustační večery u nás připravujeme také s českým talentem a nadějí české gastronomie, Markem Schoberem. Ze stálé nabídky rozhodně na naše degustační menu. Kdo si opravdu rád pochutná na několika různých chodech, měl by degustační menu v naší restauraci rozhodně vyzkoušet. U skleničky vína z naší dobře zásobené vinotéky si pak postupně vychutnáte celé menu od předkrmu až po dezert. Majitel Hotelu Bohemia Radim Beránek nás zásobuje vlastním pivem z minipivovaru BEERANEK. Sládek odvádí opravdu super práci, prostě pivo jako křen. Sladkou tečkou za každým jídlem může být dezert. Chutná káva, jejíž přípravě i výběru věnujeme stejnou pozornost jako přípravě jídel, je samozřejmostí.

Dobré jídlo a pohodlné ubytování v centru Českých Budějovic vám v Bohemce nabídnou vždy. Rezervace jsou možné na telefonu +420 380 427 999 nebo emailu info@bohemia.restaurant

PR text | Foto Bohemia Restaurant

Štítky restaurace, hotel, Bohemia Restaurant, České Budějovice,

Bohemia Restaurant.Bohemia Restaurant.Bohemia Restaurant.Bohemia Restaurant.Bohemia Restaurant.

Kam dál?

Na úmrtí dítěte se nedá dost dobře připravit, říká koordinátorka projektu Jihočeské dítě v srdciNa úmrtí dítěte se nedá dost dobře připravit, říká koordinátorka projektu Jihočeské dítě v srdci

Na úmrtí dítěte se nedá dost dobře připravit, říká koordinátorka projektu Jihočeské dítě v srdci

neděle, 10. února 2019, 16:16Perinatální hospicová péče pomáhá rodinám a jejich nejbližším v nejtěžších chvílích. Nabízí...

Miss Czech Republic 2019 se stala Denisa Spergerová z BudějovicMiss Czech Republic 2019 se stala Denisa Spergerová z Budějovic

Miss Czech Republic 2019 se stala Denisa Spergerová z Budějovic

pátek, 8. února 2019, 09:58Korunku pro Miss Czech Republic 2019 ve čtvrtek v Brně získala osmnáctiletá Denisa Spergerová z...

Placení parkování na záchytném parkovišti čeká na několik dní změnaPlacení parkování na záchytném parkovišti čeká na několik dní změna

Placení parkování na záchytném parkovišti čeká na několik dní změna

čtvrtek, 7. února 2019, 07:03O třetím únorovém víkendu musí řidiči, kteří budou parkovat na záchytném parkovišti v Jírovcově...

O čem píše Drbna.cz

První termín přijímacích zkoušek byl dosud úspěšnějšíPrvní termín přijímacích zkoušek byl dosud úspěšnější

První termín přijímacích zkoušek byl dosud úspěšnější

Dnes, 11:33Mezi průměrnou úspěšností z prvního a druhého termínu jednotných přijímacích zkoušek na maturitní...

Ochladí se až příští víkend, kdy přijde místy vydatný déšťOchladí se až příští víkend, kdy přijde místy vydatný déšť

Ochladí se až příští víkend, kdy přijde místy vydatný déšť

Dnes, 08:54Teplé počasí vydrží i v následujících dnech, podle meteorologů bude v příštím týdnu až nezvykle...

Focení samotné je jednoduché. Těžší je dostat do tváře modelky výraz, říká Richard NowakFocení samotné je jednoduché. Těžší je dostat do tváře modelky výraz, říká Richard Nowak

Focení samotné je jednoduché. Těžší je dostat do tváře modelky výraz, říká Richard Nowak

sobota, 20. dubna 2019, 17:00Před objektivem Richarda Nowaka stála už řada celebrit. O kvalitách tohoto budějckého profíka tak...

© 2011 - 2019 TRIMA NEWS, s. r. o