Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Budějcká Drbna

Českobudějovická nemocnice bude mít po osmi letech vlastní kuchyni

úterý, 10. února 2015, 12:54

Výrazný posun v nabídce a kvalitě stravování chystá Nemocnice České Budějovice. Pacienti a zaměstnanci budou moci již v tomto roce využívat dva nové gastronomické provozy. V dubnu bude otevřeno bistro, od září se začnou vařit jídla v nové nemocniční kuchyni.

„Po letech, kdy investice nemocnice směřovaly zejména do zkvalitnění medicínské péče a podařilo se tak vytvořit špičková pracoviště vybavená moderní technikou, chceme zásadním způsobem vylepšit i ostatní provozy. Intenzivně pracujeme například na vybudování vlastní kuchyně, která začne fungovat letos po letních prázdninách v pavilonu T 14,“ říká místopředseda představenstva akciové společnosti Nemocnice České Budějovice Martin Bláha.

Kuchyně se do nemocnice vrátí po zhruba osmi letech. Tehdy dosluhující provoz nahradily služby kuchyně menzy Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, odkud se uvařená strava dosud dopravuje do nemocnice.

„Rekonstrukce našeho gastroprovozu umožní mít kuchyni plně ve vlastní režii a pružně tak ovlivňovat sortiment a kvalitu jídel. Sníží se náklady na provoz stravování a současně zvýší právě kvalita a pestrost připravované stravy, což ocení pacienti i naši zaměstnanci. Přání a chuť uspokojí mimo jiné také rozšíření nabídky o jídla bez objednávky,“ zdůrazňuje.

V současnosti je již dokončena přípravna studené kuchyně a skladové hospodářství a finišují stavební práce na zázemí stravovacího provozu. Ještě v únoru se začne pracovat na prostorách pro novou varnu. O prázdninách je v plánu instalace vybavení. Od září již bude nová nemocniční kuchyně připravovat denně 800 porcí hlavního jídla pro zaměstnance nemocnice a 1200 porcí pro pacienty.

Již za dva měsíce zkvalitní stravovací služby v nemocnici nové bistro. Po stavebních úpravách bude fungovat v objektu v krásném prostředí nemocničního parčíku v sousedství pavilonu C.

„Pacienti, zaměstnanci a návštěvníci nemocnice si zde budou moci vybrat ze sortimentu lehkých a zdravých pochutin. V nabídce bistra, které bude provozovat společnost Madeta, se počítá rovněž s ovocnými či zeleninovými saláty, zdravými zákusky a pečivem či nabídkou, která bude odpovídat sezonnosti. Chybět nebude ani dobrá káva,“ vysvětluje manažerka spokojenosti pacientů a zaměstnanců Iva Nováková.

Otevřeno zde bude každý den a provozní doba pokryje čas snídaní, obědů i odpoledních svačin. Kromě vnitřních prostor, kde své místo najde i dětský koutek, bistro nabídne také sezení na přilehlé terase.

Tisková zpráva

Kam dál?

Zatímco byl strážník ve službě, ukradli mu auto. Při hlídkování ve městě ho ale náhodou potkalZatímco byl strážník ve službě, ukradli mu auto. Při hlídkování ve městě ho ale náhodou potkal

Zatímco byl strážník ve službě, ukradli mu auto. Při hlídkování ve městě ho ale náhodou potkal

úterý, 10. února 2015, 09:59Nepříjemné překvapení zažil během své nedělní služby strážník budějcké městské policie. Když byl...

Najde se mezi námi nový Kim Ung-jong? Na gymnáziu v České se bude měřit IQNajde se mezi námi nový Kim Ung-jong? Na gymnáziu v České se bude měřit IQ

Najde se mezi námi nový Kim Ung-jong? Na gymnáziu v České se bude měřit IQ

úterý, 10. února 2015, 08:13„Samozřejmě, jsem naprosto geniální!“ Kolikrát jsme už podobnou větu pronesli... Nyní se budeme...

Zástupci zdravotnických zařízení kritizují složitý systém přípravy sester pro praxiZástupci zdravotnických zařízení kritizují složitý systém přípravy sester pro praxi

Zástupci zdravotnických zařízení kritizují složitý systém přípravy sester pro praxi

pondělí, 9. února 2015, 20:58Systém, který připravuje zdravotní sestry a asistenty pro praxi, je podle řady zdravotnických...

© 2011 - 2018 TRIMA CB, s. r. o